27.05.2024.
HomeLifestyleSlana voda pomaže da se crijeva pročiste i normalizuje probava

Slana voda pomaže da se crijeva pročiste i normalizuje probava

Mnogi ljudi pate od opstipacije i hrana bogata vlaknima, često im ne pomaže. Najbolje rešenje je upotreba fiziološkog rastvora.

Tijelu je potrebna so za pokretanje različitih biohemijskih procesa. Podstiče detoksikaciju i uklanja toksine. Fiziološki rastovor pomaže da se pročiste crijeva, ali i ukloni hronični umor iz tijela.

Kako se priprema rastov za čišćenje crijeva?

Potrebna vam je morska so ili himalajska, ali ne jodirana. Filtrirajte vodu prokuhavanjem, pa je ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Dodajte nekoliko kašičica soli u vodu. Dodajte malo limunovog soka koji će ublažiti ukus soli.

Priprema: Sipajte vodu u teglu od 1 litra, zatim dodajte so, sok od limuna i zatvorite teglu. Mućkajte dok se so sasvim ne rastopi.

Rastovr se mora popiti u roku od 5 minuta, što brže što bolje. Zatim lezite na bok i masirajte stomak na jednoj strani, zatim se prebacite na drugi bok pa opet masirajte stomak. Nakon pola sata crijeva bi trebalo da se sasvim očiste.

Nakon toga, čišćenje može da se produži i na par sati, stoga bi bilo poželjno da čiščenje izvedete kod kuće.

Ukoliko imate problema sa probavom i metabolizmom vodite računa šta jedete. Masna, pržena, začinjena hrana i alkohol ne dolaze u obzir.

 

 

 

still.magazin

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti