Duško Vujošević odgovorio Igoru Dodiku

dule

Brojne reakcije izazvalo je nedavno pismo Duška Vujoševića, novog selektora košarkaške reprezentacije BiH, koje je uputio bh. javnosti, a jedna od njih stigla je i od Igora Dodika, sina predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Naime, Dodik koji obnaša funkciju generalnog menadžera KK Igokea, poslao je poruku Vujoševiću putem Twittera, pokazavši na svojevrstan način svoje nezadovoljstvo time što je Vujošević kazao da je BiH poseban dio njegovog života i da je radostan što je postao selektor košarkaške reprezentacije naše države.

"Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu, i uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice 'bih'", poručio je Dodik na svom Twitter profilu. Novi selektor Bosne i Hercegovine Duško

Vujošević odgovorio je Dodiku.

"Duže sam na ovoj kugli zemaljskoj od tog momka. Već sam u mom pismu rekao da na političke komentare i prozivanja neću da odgovaram. U Sarajevu ne predstavljam nikoga do sebe, dolazim u dobrim namjerama da radim svoj posao. Da ima više ljudi s takvim namjerama, mislim da bi nam bilo mnogo bolje. Valjda je svima stalo da se stvari normalizuju. Svugdje idem čistog obraza i ruku, a ako neko ne može, neka razmisli i upita se zašto je to tako", rekao je Vujošević za Kurir, prenosi sport1.ba.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH