04.05.2024.
HomeSportBlokirani računi FK Sloboda

Blokirani računi FK Sloboda

Crno jutro osvanulo je za Tuzlake i za sve navijače FK Sloboda koja se nalazi na pragu povratka u WWin ligu Bosne i Hercegovine, javlja sportsport.ba

Već dugo se Tuzlom ponovo prolama priča o dugu koji velikan iz Tuzle ima prema firmi Zada i preminulom vlasniku ove kompanije Davudu Zahiroviću.

Taj dug iznosi oko 900 hiljada KM i jasno je da bi njegova eventualna naplata stvorila velike probleme u radu FK Sloboda Tuzla, a kako stvari stoje upravo to će se i dogoditi.

Obzirom na činjenicu da se jučer ponovo počelo govoriti o blokiranju računa FK Sloboda Tuzla od strane advokata Suada Suljića tragom informacija kontaktirali smo upravo dotičnog advokata.

On nam je potvrdio da su računi FK Sloboda Tuzla od jutros blokirani.

“Računi su blokirani jer nisu potpisali sporazum. Uslov za sporazum je da Sloboda na izborima za Nogometni savez neće podržati Šećerbegovića, a na koji uslov nije pristao Aleksandar Jović”, rekao nam je Suljić.

Upitali smo ga nakon toga i šta će se dalje dešavati, nakon ove blokade računa FK Sloboda Tuzla.

“Onog momenta kada se napismeno obavežu da neće podržati Šećerbegovića za izbore u Nogometnom savezu od tog dana će se potpisati sporazum i biti će odblokirani. Meni je neshvatljivo da FK Sloboda forsira čovjeka sa kojim je dotakla dno.

Po mom mišljenju Aleksandar Jović je sa Elmirom Šećerbegovićem pripremio scenarij za Slobodu. To je da nakon što prođu izbori za Nogometni savez otvore stečaj u FK Sloboda i da krenu sa svojim privatnim klubom od zadnjeg ranga takmičenja, odnosno sa OFK SLoboda. Mislim da su od Grada dobili i saglasnost da ugase FK Sloboda kao što su uradili sa KK Sloboda Dita. OFK Sloboda je već registrovana.”, priča Suljić.

Nije tu Suljić stao nego je nastavio:

“Sporazum za čije potpisivanje je uslov da se FK Sloboda obaveže da neće podržati Šećerbegovića za izbore u NSBiH je jedan dobar okvir i ne bi bio teret za Slobodu. Mjesečna rata bi bila 2000 KM, a kamate bi bile obrisane i tako ne bi došlo na naplatu cca. 900 hiljada KM, nego oko 475 hiljada KM.

 

Sporazum bi bio veliko rasterećenje za Slobodu, ali izgleda da je Joviću bitniji Šećerbegović sa kojim je FK Sloboda dotakla dno od samog interesa FK Sloboda. Možda nije FK Sloboda još dotakla dno, ali će sigurno dotaći ako se naum o pokretanju stečaja provede o djelu.

Tužilaštvo bi trebalo prepispitati finansijske tokove novca koji su navodno na ime članarina Omladinskih škola FK Sloboda uplaćivane na račun OFK Sloboda, privatnog kluba pojedinaca iz ranije Uprave i kojim se raspolagalo mimo FK Sloboda”, kaže Suljić.

Nakon toga Suljić se dotakao i OFK Sloboda Tuzla

“Mišljenja sam da je subotnji navodni sastanak Jovića, Šećerbegovića i Adnana Mujezinovića bio usmjeren na dogovaranje smjernica za pokretanje stečaja i nastavak rada preko OFK Sloboda čiji je predsjednik Adnan Mujezinović”, završio je Suljić.

Ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu i da li će se oglasiti iz FK Sloboda oko kompletne situacije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti