18.05.2024.
HomeSvijetPodrška svijeta prezentaciji rezolucije o Srebrenici u UN: Protiv Rusija, Srbija, Venecuela,...

Podrška svijeta prezentaciji rezolucije o Srebrenici u UN: Protiv Rusija, Srbija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, oglasio se na društvenim mrežama i otkrio šta se događalo u New Yorku za vrijeme predstavljanja Rezolucije o  genocidu u Srebrenici.

-Naišao sam u hodniku UN-a na ruskog ambasadora Vasilija Nebenzyu, koji nije bio na prezentaciji rezolucije o Srebrenici. Pitao sam ga za navodni ruski amandman na rezoluciju, on mi je odgovorio “ma, kakav amandman. Nema amadmana. Da ga ima rezolucija bi dobila još više glasova.”

Diplomatski predstavnik Hrvatske, koji je bio na prezentaciji, mi je potvrdio da će Hrvatska sponzorirati rezoluciju, dok mi je crnogorski diplomata rekao da još nisu dobili smjernice iz Podgorice kako da se postave?!

Prepuna sala na prezentaciji rezolucije o Srebrenici na kojoj smo vidjeli da svijet ima i humanu stranu. U ovom trenutku rezolucija ima nepokolebljivu potporu.

Slika

Odlična prezentacija rezolucije o Srebrenici na kojoj je dominirao BiH ambasador u UN-u Zlatko Lagumdžija. Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sj. Koreja, “svjetski demokratski oslonac” protiv. Rezolucija ima većinsku potporu u UN-u, poručio je Puljić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti