27.05.2024.
HomeNovostiZvuči kao vic, ali nije: Srbin i Bosanac vozili drogu kroz Hrvatsku...

Zvuči kao vic, ali nije: Srbin i Bosanac vozili drogu kroz Hrvatsku u kamionu slovenačke registracije

Splitska policija uhapsila je državljanina BiH (40) i Srbije (41) kod kojih su u kamionu pronašli više od 33 kilograma marihuane, saopćila je PU Splitsko – dalmatinska.

–  Oni su prethodni dan, 24. oktobra u večernjim satima, prilikom pojačanog postupanja na suzbijanju prekograničnog kriminaliteta, zatečeni u teretnom vozilu slovenskih registarskih oznaka prilikom kontrole prometa na autoputu A-1, na jednom od odmorišta na području ove policijske uprave kada je policijski službeni pas za otkrivanje droga reagirao na prisutnost droge u vozilu. Obojica su uhapšeni i privedeni u službene prostorije.

image

Otkriveni su na odmorištu/PUSD/

image

Droga se nalazila u prerađenom dijelu/PUSD/

U sklopu istraživanja jučer je uz nalog županijskog suda obavljena pretraga teretnog i priključnog vozila. Tom prilikom su u prerađenom dijelu priključnog vozila pronađene dvije PVC vreće u kojima se nalazilo trideset paketa s ukupno 33 kg i 798 g marihuane. Obojica su uz krivičnu prijavu za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama predani pritvorskom nadzorniku, navodi se u saopćenju policije.

Oslobođenje

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti