19.06.2024.
HomeSvijetPo naredbi Zuckerberga izbrisana najveća palestinska stranica na Instragramu, imala je šest...

Po naredbi Zuckerberga izbrisana najveća palestinska stranica na Instragramu, imala je šest miliona pratilaca

Instagram stranica “Eye on Palestine” misteriozno je nestala sa ove društvene mreže, koja je u vlasništvu “Meta” Marka Zuckerberga.

Riječ je o stranici koju je, do momenta nestanka sa ove mreže, pratilo više od šest miliona korisnika i koja je vrlo ažurno prenosila dešavanja iz pojasa Gaze, prenose Vijesti.

Milioni ljudi koji su stranicu pratili, ali još mnogo više onih do kojih je taj sadržaj dopirao, ostali su uskraćeni za snimke užasa iz Palestine koji realno prikazuju šta se trenutno dešava na Bliskom istoku.

Nestanak ove stranice sa Instagrama još niko nije obrazložio, ali korisnici ove društvene mreže vjeruju da je krivac za to Mark Zuckerberg, koji nikada nije krio privrženost Izraelu.

“Obrisali su stranicu Eye on Palestine jer ih je strah istine”, jedan je od komentara na ovaj potez. Neki dodaju da Instagram na ovaj način “želi obrisati historiju genocida”.

Stranica Eye on Palestine je bila glavni izvor informisanja za mnoge koji su pratili dešavanja iz Palestine, ali nakon ove brutalne cenzure, veliki broj korisnika se “preselio” na privatne profile novinara koji izvještavaju iz Gaze.

Tako se na društvenoj mreži X pojavio spisak Instagram stranica koje relevantno prikazuju sav užas stradanja iz Gaze.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti