Šarić uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji, uz njega pali advokat i nekoliko policajaca

0

U velikoj međunarodnoj akciji u kojoj je jutros uhapšen Darko Šarić, kao i njegov advokat Dejan Lazarević, uhapšeno je i nekoliko policajaca među kojima su Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

Podsjetimo, Stojanović i Radovanović nedavno su hapšeni zbog sumnje da su pretukli kolegu Milana V. inače načelnika u Interpolu. Svi uhapšeni, bit će privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Stojanović je, podsjetimo, svojevremeno bio načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP, nakon čega je privremeno bio premješten za glavnog koordinatora u Jedinicu za zaštitu ličnosti i objekata.

– Velikom međunarodnom akcijom hapšenja, koja se istovremeno odvija u više zemalja Evrope, zemljama regiona ali i svijeta, odnosno u Ekvadoru, rukovodi Europol. U Srbiji su u akciju uključeni Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal. U tužilaštvo će tokom sutrašnjeg dana najvjerovatnije biti privedeni osumnjičeni, koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom, koju je kako se navodi u naredbi, organizovao Darko Šarić – kaže izvor Kurira.

On navodi da se i dalje razmjenjuju dokazi i informacije putem Europola koji nadgleda i rukovodi akcijom.

– Među uhapšenima je i Uroš Mišić, ali i još nekoliko osoba koje su ranije već bile osuđivane. Pretresi na više lokacija su i dalje u toku – dodaje sagovornik.

Prikupljanje dokaza, kako navodi, trajalo je mjesecima. Policijski službenici kojima su stavljene lisice navodno su, kako se sumnja, odavno na platnom spisku Darka Šarića.

– Sumnja se da su za Šarića obavljali razne “usluge”, i tako činili zloupotrebe položaja ali i krivično djelo trgovina uticajem, tako što su uticali da drugi policijski službenici, tužioci ali i sudije za prethodni postupak donose odluke koje inače ne bi trebalo da donesu po zakonu – otkriva sagovornik Kurira iz istrage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here