Nesreća kod Živinica: Mladi bh. sportista poginuo uslijed pada s traktora

0
foto: ilustracija

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jučer se na području mjesta Repuh koje pripada Živinicama oko 14:30 sati dogodila nesreća u kojoj je smrtno stradao 26-godišnji H. F.

“Nesreća se dogodila na dijelu lokalnog puta u mjestu Repuh, a tom prilikom je s traktora marke Fiat, kojim je upravljao 21-godišnji S. F. pao muškarac inicijala H. F. On je s radne mašine pao u trenutku dok se ona kretala lokalnim putem te je prevezen u Službu hitne medicinske pomoći gdje je oko 14:45 sati dežurni ljekar konstatovao smrt”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Poznata bh. atletičarka Kada Delić-Selimović potvrdila je da je smrtno stradao Halil Fejzić, bh. sportista i učesnik Specijalne olimpijade BiH.

Ona je navela da je porodica Fejzić bila u teškoj materijalnoj situaciji te da je Halil skupa s bratom egzistenciju porodici osiguravao, između ostalog, i utovarom uglja i sječom drva.