20.05.2024.
HomeSport“Generalka” na Tušnju: Sloboda remizirala s Rudarom iz Prijedora

“Generalka” na Tušnju: Sloboda remizirala s Rudarom iz Prijedora

Tuzlaci su poveli iz slobodnjaka i to je bio najljepši trenutak utakmice.

Said Husejinović postigao je majstorski pogodak iz slobodnog udarca, a golman Rudara nije imao šansi da odbrani.

Video, koji su zabilježile Sportske.ba, pogledajte OVDJE.

Par minuta kasnije Bilbija je strijelac za Rudar 1:1. Nakon odličnog centaršuta našao se na drugoj staviti i pogodio.

Podsjećamo, Sloboda je obavila pripreme na Kupresu. U pripremnim utakmicama ostvarili su jednu pobjedu (Rahić 2:1) i tri remija (Budućnost Banovići i Bratstvo Gračanica 0:0, penalima je Sloboda pobijedila Grčanicu 4-2 na turniru u Klokotnici), te danas Rudar (1:1).

Tim sa Tušnja je poslije razočaravajuće sezone napustio veliki broj igrača. Prema podacima Transfermarkta, čak 21 fudbaler je otišao iz Tuzle, objavio je Faktor.ba.

Tarik Kapetanović karijeru nastavlja u Sarajevu (čeka se zvanična potvrda transfera), a Adi Alić i Kenin Devedžić svoju su sreću potražili na Kipru (drugoligaš PO Achyronas-Onisilos). Eldar Mehmedović, jedan od najboljih igrača prošle sezone kada je u pitanju Sloboda, prije nekoliko dana postao je član zagrebačke Lokomotive.

Put Njemačke krenuo je Saša Maksimović koji se skrasio u petoj ligi, tačnije ekipi TSV Nordlingena. Kemal Osmanović otišao je u hrvatskog drugoligaša ekipu Šibenika, Melvin Osmić u treći rang austrijskog fudbala (ASK Klagenfurt), dok je Marko Pervan odlučio karijeru nastaviti u ekipi Buzau (rumunski drugoligaš).

Ivan Šubert je sa Tušnja otišao u Sjevernu Makedoniju, tačnije u redove prvoligaša Sileksa. Semir Bukvić novi je čuvar mreže azerbejdžanskog prvoligaša Araz-Naxcivana.

Stojan Vranješ se vratio u matični Borac, sa kojim je u drugom pretkolu Konferencijske lige ispao od bečke Austrije. Aldin Mešić je postao fudbaler Igmana, Nikola Komazec je potpisao za Rudar iz Prijedora, dok su Anes Mehić i Tarik Seletović otišli u Budućnost iz Banovića.

Amer Bekić, Emir Jusić, Filip Erić, Mak Varešanović i Jasmin Osmić trenutno su bez kluba.

Samo pet fudbalera koji su prošle sezone nosili crveno-crni dres ostalo je na Tušnju.

U pitanju su Said Husejinović, Muharem Ćivić, Harun Hadžibeganović, Alen Kurtalić i Kenan Delić.

Tuzlaci u 1. kolu PLFBiH iduće nedjelje na Tušnju dočekuju Rudar iz Kaknja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti