03.05.2024.
HomeSportRožman i Ibričić: Ovo je veliki izazov, možemo ostvariti ciljeve koje je...

Rožman i Ibričić: Ovo je veliki izazov, možemo ostvariti ciljeve koje je klub stavio ispred nas

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi trener i sportski direktor.

Ulogu šefa stručnog štaba preuzeo je Slovenac Simon Rožman, a sportskog direktora bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

“Veliki je izazov ispred nas. Puno smo vremena pričali da bi dobili što više informacija, da bi klub pokazao u kojem smjeru želi ići i tu smo se brzo našli. Pogotovo u smislu modela rada i ambicija. Mi kao mladi ljudi, koji smo već dosta prošli, u ovom projektu vidimo veliki izazov. Već sad naša ekipa ima jako dobru kvalitetu i normalno s ovakvim uvjetima i potencijalom koji imamo, možemo u ovoj sezoni ostvariti ciljeve koje je klub stavio ispred nas. Jedva čekamo da počnemo novu eru i da uz pomoć navijača napravimo nešto zbog čega ćemo na kraju svi biti sretni”, rekao je na početku Rožman.

Neizbježno je bilo pitanje novinara o pritisku na Koševu.

“To je za nas izazov i ne bismo sjeli ovdje da ne vjerujemo u uspjeh. Apsolutno se ne bojimo. Bio je obostrani interes i reći ću kao ambiciozan trener da vidim jednu veliku priliku da napravimo prave stvari s ozbiljnim radom, pobjedničkim mentalitetom, da bi u maju bili svi sretni. Nije naš posao samo lijepa priča, nego treba puno i napraviti. Pošli smo tim pravcem da bi zadovoljili sve strane. Svjesni smo da ne može ići preko noći sve, a od igrača ću zahtijevati ono što mislim da je najbitnije – maksimalan rad, disciplina i pripadnost grupi u kojoj živiš. To su osnovne stvari“, dodao je Rožman.

Pričao je i o pregovorima s čelnicima kluba i o svojoj viziji.

“Fasciniran sam onim gdje ljudi vide Sarajevo za tri godine. Svi bi željeli igrati napadački fudbal i ja želim igrati za gol više, ali sada treba vidjeti stanje gdje smo. Znamo kako želimo igrati, a koliko će trajati da do toga dođemo – ne znam. Ovaj klub i ovi navijači zaslužuju prezentaciju na terenu da se o tome govori sedam dana poslije. Ne tražim vrijeme i nešto, ali ne može se to desiti preko noći. Obećavam rad i disciplinu”, zaključio je Rožman.

Javnosti se obratio i Ibričić.

“Hvala šefu što nam je dao priliku da vodimo jedan od najvećih klubova na Balkanu. Došli smo s istim ciljem – da napravimo najbolje što možemo za FK Sarajevo”, rekao je Ibričić .

Bilo je dosta puta nekih blizu angažmana, ali je ovako ispalo još bolje, da dođem u nekoj drugoj funkciji. Mi smo došli tu da radimo, možemo obećati da ćemo raditi 24 sata i sigurni smo da znamo u kakav smo klub došli i to nam nije pritisak, već izazov. Ja sam takav bio i kao igrač, volim izazove, a kada se pojavila priča za Sarajevo, mislimo sve vrijeme kako napraviti dobre stvari za ovaj klub”, dodao je Ibričić i zaključio da je zadatak što prije vratiti samopouzdanje igračima.:

Rožman će zvanični debi na klupi bordo tima imati u 3. kolu Premijer lige BiH, u kojem Sarajevo dočekuje Posušje na Koševu 12. augusta.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti