16.06.2024.
HomeNovostiDetalji pucnjave u Americi: “Moj je tata zločinac iz rata” - Ubijeni...

Detalji pucnjave u Americi: “Moj je tata zločinac iz rata” – Ubijeni mladić citirao Baju Malog Knindžu

Policija je ubila učenika (14) ispred srednje škole u Wisconsinu nakon što je dobila dojavu da se ondje nalazi naoružana osoba, rekao je glavni državni odvjetnik Josh Kaul. Vlasti su prije objave izvijestili kako napadač nikada nije ušao u školu te neutraliziran pred srednjom školom Mount Horeb.

Napadač je opisan kao mladić, ali njegove godine nisu specificirane kao niti u koju školu je išao.

Vlasti su objavile da je više policajaca Mount Horeba, koji su nosili kamere na tijelu, pucalo iz oružja, ali nisu rekli koliko. Policija je ostala na mjestu događaja nekoliko još nekoliko sati nakon toga, dok su učenici držani zaključani u zgradama kasno poslijepodne prije nego što su polako pušteni, prenosi AP.

Policija je na društvenoj mreži objavila kako nema više osumnjičenih i da, osim napadača, nitko nije ozlijeđen.

“Prva pretraga srednje škole nije istaknula dodatne osumnjičene”, stoji u objavi oko podneva. “Što je još važnije, nemamo izvješća o ozlijeđenim pojedincima, s izuzetkom navodnog napadača”, objavili je policija.

Roditelji su opisali kako su se djeca skrivala u ormarima, bojeći se komunicirati na mobitele, a jedan srednjoškolac rekao je da je njegov razred prvo pobjegao iz školske dvorane na rolama.

Jedna od svjedokinja pucnjave, Jeanne Keller, izjavila je da je čula pet pucnjeva iz svoje trgovine koja se nalazi u okolici.

Ravnatelj škole Steve Selarno pohvali je povećanje sigurnosti škole, što je spriječilo da tragedija bude daleko gora.

Učenik je koji je ostao zaključan u školi ispričao je kako je vidio učenika osmog razreda koji pokušava ući kroz prozor kantine za vrijeme ručka u srijedu oko 11:15, koristeći kundak dugačke puške.

Kad nije uspio razbiti prozor, počeo je pucati po prozoru, rekao je učenik. Drugi učenik rekao je da je čuo ukupno 12 pucnjeva.

Prema pisanju American School & University napadač je dan prije incidenta pred školom objavio zagonetne poruke na Snapchatu.

“Oslobodite se lanaca ropstva, navijajte do krvi”, napisao je finskom, dok je poruka “Moj je tata zločinac iz rata” glasila na srpskom jeziku. Riječ je o pjesmi Baje Malog Knindže, poznatog po izrazito nacionalističkim stavovima. No, te poruke vlastima nisu pomogle da pronađu konkretan motiv za ovakav napad, prenosi Dnevnik.hr.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti