04.05.2024.
HomeSportTorpedo nakon boljeg šutiranja penala eliminisao Sarajevo iz Konferencijske lige

Torpedo nakon boljeg šutiranja penala eliminisao Sarajevo iz Konferencijske lige

Fudbaleri Sarajeva doživjeli su veliki neuspjeh u Konferencijskoj ligi, pošto su eliminisani u prvom pretkolu ovog takmičenja.

Posljednjih mjeseci prvi čovjek kluba Ismir Mirvić nije štedio novac na sklapanju ekipe, ali ni ogromna ulaganja ne pomažu bordo timu.

Od njega je bio bolji Torpedo Kutaisi koji se plasirao u drugo pretkolo Konferencijske lige, gdje ga čeka okršaj s Aktobeom (Kazahstan).

Bolje je u utakmicu ušao Torpedo i imao je dvije šanse na samom otvaranju. Prvo je Arabidze izblokiran, a onda Šahinović spašava svoj gol nakonšuta Bugrdizea.

U 9. minuti kapiten gostiju Gigouri usamljen u kaznenom prostoru Sarajeva šutira glavom, ali direktno u mladog golmana Šahinovića.

Sarajevo do gola stiže iz prve opasnije akcije i šanse. Kyeremeh je u 12. minuti ubacio s desne strane, a Ziljkić se sjajno ubacuje ispred jednog defanzivca gostiju i to je 1:0!

Bilo je nakon toga mirno na terenu i dugo smo čekali na nova uzbuđenja.

U 35. minuti je Sarajevo imalo slobodnjak iz idealne pozicije, ali potpuno je nevjerovatno da Varešanović za takve situacije i dalje nije zadužio isključivo Marija Vrančića.

Ovaj put je šutirao Ziljkić, a učinio je to na očajan način.

U 45. minuti Kyeremeh glavom šutira pored gola, a prethodno je Oliveira izblokiran u posljednji tren.

U posljednjim sekundama prvog dijela Nadaria s 30 metara silovito šutira, a lopta ide malo iznad prečke gola Sarajeva.

Kontrolisao je bordo tim meč na startu drugog dijela, ali je onda zamalo uslijedio šok.

Kolosalnu priliku je Torpedo imao u 64. minuti, ali Zeljković u posljednji tren spašava svoj gol ispred jednog igrača gostiju. Šahinović je već bio savladan, a svemu je prethodio dobar prodor Shergelashvilija.

U narednom napadu Vrančić topovski šutira ljevicom sa 17 metara, a lopta je okrznula prečku.

U 72. minuti je nevjerovatno sebičan bio Varešanović, koji umjesto da proigra usamljenog Oliveiru šutira s 25 metara i šalje loptu preko gola.

Prijetili su nakon toga golu Kljajića i Oliveira i Kyeremeh, ali bezuspješno.

Šok na Koševu uslijedio je u 91. minuti. Dosuđen je prekršaj iskosa s lijeve strane za goste. Arabidze je centrirao, a Gigouri glavom pogađa za 1:1.

Tako su Gruzijci odveli meč u produžetke. U prvom je viđeno samo jedno uzbuđenje, kada je u 95. minuti na centaršut Kyeremeha zakasnio Čataković.

U 113. minuti je Kyeremeh imao veliku šansu, ali u situaciji jedan na jedan s Kljajićem je loptu poslao u aut na suprotnoj strani.

Uslijedilo je izvođenje penala.

U prvoj seriji Kljajić brani šut Ikića, a onda Shergelashvili pogađa za vodstvo Torpeda.

Nakon toga Čataković pogađa, ali uzvraća Manjgaladze. Avramovski poravnava na 2:2, ali u prednosti Torpedo održava Kobuladze.

Beganovićev šut u četvrtoj seriji brani Kljajić, a pobjedu Torpeda ovjerava Caballero.

Konferencijska liga, prvo pretkolo:

Sarajevo – Torpedo 1:1 (Ziljkić 12’ / Gigouri 90+1’) ukupno3:3 nakon penala 2:4

Stadion Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 20.700. Sudija: Ion Orlic (Moldavija)

Sarajevo: Šahinović, Duraković, Aničić (od 87. Šerbečić), Zeljković, Beganović, Vrančić, Jelić-Balta (od 87. Mustafić), Kyeremeh, Varešanović (od 77. Avramovski), Ziljkić (od 68. Ikić), Oliveira (od 86. Čataković).

Torpedo: Kljajić, Shergelashvili, Nadaraia (Kayke), Sandokhadze, Monteiro, Kobuladze, Gigouri (Chichinadze), Akbari (Neto), Bugridze (Manjgaladze), Arabidze, Pantsulaia (Caballero).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti