21.05.2024.
HomeNovostiNATAŠA KANDIĆ PRIMIJETILA: "Nisu Bošnjaci, nego ekstremni nacionalisti iz Srbije i RS...

NATAŠA KANDIĆ PRIMIJETILA: “Nisu Bošnjaci, nego ekstremni nacionalisti iz Srbije i RS skovali termin ‘genocidni narod'”

Nikad niko Nijemce nije nazvao genocidnim narodom, ocijenila je Nataša Kandić, aktivistkinja za ljudska prava i osnivačica srbijanskog Fonda za humanitarno pravo.

Kako je dodala u objavi na mreži X ekstremni nacionalisti iz Srbije i bh. entiteta Republika Srpska, a ne Bošnjaci, skovali su termin ‘genocidni narod’.

“Ekstremni nacionalisti iz Srbije i RS, koji su u vlasti, i prateće tzv. akademske elite su skovale taj termin i ubijedili većinu građana iz RS-a i Srbije da će usvajenjem rezolucije o Srebernici biti proglašeni genocidnim narodom”, napisala je srbijanska aktivistkinja.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, a budući ministar unutrašnjih poslova, smatra da zemlje koje predlažu rezoluciju o genocidu u Srebrenici žele da ospore postojanje bh. entiteta i da srpskom narodu nakače etiketu da je genocidan.

On je gostujući na televiziji Prva ocenio da je „cinično da Nijemci i Turci predlažu rezoluciju o genocidu“ pošto su oni, po njegovim riječima, “vršili genocid nad Srbima”.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su u zajedničkom obraćanju 11. aprila u Beogradu ponovili istu tvrdnju – da je namjera rezolucije da se „srpski narod označi kao genocidan“.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti