24.07.2024.
HomeSportFK Sloboda i Dynami Sport Group potpisali strateški ugovor

FK Sloboda i Dynami Sport Group potpisali strateški ugovor

S ciljem razvoja i unapređenja rada Fudbalskog kluba “Sloboda” potpisan je važan strateški ugovor između FK Sloboda i Dynami Sport Group.

Dynami Sport Group će imati savjetodavnu ulogu iz komercijalnog/marketing i sportskog segmenta. O uspjesima predstavnice Dynami Sport Group, Sabrine Buljubašić i dobrim rukovođenjem kluba svjedoče osvojene titule, ali i pronalazak investitora i generalnog sponzora kluba. Sa njom u timu je i Amer Osmanagić, nekadašnji fudbaler Fudbalskog kluba “Sloboda” i fudbaler sa bogatom internacionalnom karijerom čije će iskustvo i poznanstva u svijetu fudbala sigurno biti od pomoći u sklapanju igračkog kadra.

“Već duži period tražimo osobu određenog kalibra koja će nam pomoći da se napravi iskorak. Uključivanjem gospođice Buljubašić dobijamo iskusnu osobu, pogotovo u sprotskom segmentu, koji u Bosni i Hercegovini ne obiluje velikim izborom. Naravno da smo nezadovoljni krajem sezone, nakon izvrsnog prvog dijela sezone. Ne želimo da se priča svodi samo na vraćanje dugova, nego i na iskorak prema Europi, dovođenju novih, strateških partnera u klub. Mislimo da će gospođica Buljubašić napraviti vidnu razliku. Želimo joj dobrodošlicu”, kazao je Nino Džambić, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Sloboda”.

“Tuzla je poznata po izvanrednom odnosu između zajednice i sportskih organizacija i ovom saradnjom naša ideja će biti da pokušamo izgraditi jači brend, ali gradeći ga zajedno s navijačima. Važno je razumjeti da je menadžment ključni fokus za izgradnju jakog kluba, ali ne prekomjernom potrošnjom ili finansijskim pritiskom, riječ je o klubu sa stogodišnjom historijom koji radi sa zajednicom kako bi donio uspjeh. Cilj saradnje je napraviti reorganizaciju kluba i ustabiliti njegovo funkcionisanje”, izjavila je Sabrina Buljubašić.

Sabrina Buljubašić je rođena 30. septembra 1988. godine u Tuzli. Bivša fudbalerka i reprezentativka Bosne i Hercegovine je pet godina bila na poziciji generalnog direktora FK Sarajevo i u tom periodu je osvojila duplu krunu, što predstavlja najveći klupski uspjeh. Riješila je brojne financijske probleme, a bila je uspješna i u pronalasku investitora što je i Fudbalakom klubu “Sloboda” prioritet u ovom periodu. U Španiji radi kao profesor na predmetu Sportsko pravo i menadžment, a gostujući je predavač na brojnim svjetskim događajima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti