29.03.2024.
HomeSportNsue postigao svoj prvi premijerligaški gol i donio pobjedu Tuzla Cityju

Nsue postigao svoj prvi premijerligaški gol i donio pobjedu Tuzla Cityju

Tuzla City osvojio je velika tri boda na teškom gostovanju na stadionu Rođeni, u jednom od derbija 22. kola m:tel Premijer lige BiH.

Velež je imao inicijativu u prvih dvadesetak minuta susreta, ali konkretnije šanse su izostale.

Prvi u vodstvo ipak dolaze gosti. Krpić je poslije ubačaja dobro skočio i šutirao vrhom kopačke, Jovičić odbranio, a na pravom mjestu se našao Džafić i zatresao mrežu domaćina u 26. minuti.

Osam minuta kasnije Velež je izjednačio. Sam je izašao Anđušić pred Brajlovića, nakon što mu se lopta odbila u noge, zatim rutinski poentirao za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, dok je nastavak meča ponudio nešto mirniji ritam.

Igrači obje ekipe su bili u nekoliko obećavajućih situacija, poput Pece i Anđušića na jednoj, odnosno Krpića na drugoj strani, ali nisu se iskazali.

Kada se činilo da će susreti biti okončan bez pobjednika, Tuzla City je izveo akciju za pogodak. Dobro je centrirao Mehanović, rezervista Nsue se našao na pravom mjestu i rutinski glavom poentirao na drugoj stativi.

To je prvi premijerligaški gol kapitena reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje, koji će se ispostaviti i kao pobjednički za ekipu iz Simin Hana.

Velež – Tuzla City 1:2 (Anđušić 34’ – Džafić 26’, Nsue 87’)

Stadion Rođeni. Glavni sudija: Antoni Bandić (Grude).

VELEŽ: Jovičić, Zeljković, Bajrić, Ćosić, Radović, Hasanović (Pršeš), Radovac, Dejanović, Peco (Brandao), Anđušić (Vehabović), Haskić (Zajmović).

TUZLA CITY: Brajlović, Šukilović (Mehidić), Morris, Nukić (Ferreyra), Tomašević, Gavrić (Mišić), Karjašević, Doffo, Mehanović, Džafić, Krpić (Nsue).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti