20.04.2024.
HomeNovostiU Tuzli skup podrške Ukrajini, a u Banjaluci skup podrške Rusiji

U Tuzli skup podrške Ukrajini, a u Banjaluci skup podrške Rusiji

Veliki broj građana, aktivista, intelektualaca okupili su se danas u Tuzi kako bi iskazali podršku Ukrajini, pozvali na mir u Evropi i Bosni i Hercegovini. U isto vrijeme, u Banjaluci, bh. entitetu Republika Srpska okupili su se građani kako bi iskazali podršku Rusiji, među njima i određeni broj političara iz tog entiteta.

Organizatori skupa u Tuzli – Grad Tuzla, Forum građana Tuzle i Memorijalni centar Srebrenica – Potočari pozvali su sve građane koji razmišljaju svojom glavom i koje boli rat u Ukrajini, istinske patriote da se pridruže skupu i osude agresiju Rusije na Ukrajinu te pozovu na mir.

Odazvali su se brojni građani iz cijele Bosne i Hercegovine, a na skupu govore i akademik Slavo Kukić, pozorišni i filmski reditelj Dino Mustafić, novinar i publicist Dragan Bursać, kao i otpravnik poslova Ambasade Ukrajine u BiH.

U isto vrijeme u Banjaluci je skup podrške Rusiji. Kako javlja reporter N1 na skupu su i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić i ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Duško Milunović.

Skup je organizovalo Udruženje “Srpsko-ruski most”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti