Traži se karta više: Maca najavio predstavu Sunce tuđeg neba u Tuzli

maca vp

Glumac, voditelj i showmen Dragan Marinković Maca predstavit će tuzlanskoj publici 20. decembra u Bosanskom kulturnom centru svoj novi multimedijalni projekt pod nazivom "Sunce tuđeg neba".

Naime, danas je Marinković imao druženje sa tuzlanskim novinarima, te najavio ovaj događaj. 

-Prije svega jako mi je drago što sam ponovo ovdje sa vama u Tuzli, uvijek smo imali dobru saradnju, te sa velikim emocijama dolazim u ovaj grad u kojem imam dobre prijatelje. Prema mojim saznanjima koje sam dobio od mojih saradnika, karata je još jako malo ostalo, što dovoljno govori o interesu za ovu predstavu - rekao je Marinković u svom obraćanju medijima. 

Junak ove priče je "višenacionalan i multikulturalan" i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje: otići ili ostati?

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH