Pada li Vlada TK?

padddddd

Nakon što je portal ‘Slobodna Bosna’, objavila tekst u kome tvrdi da je predsjednik stranke PDA Mirsad Kukić uspio privoliti predsjednika Kluba poslanika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahira Mešalića za prelazak u SDP, što bi bio preduslov za formiranje nove parlamentarne većine u Skupštini Tuzlanskog kantona, na društenoj mreži Facebook oglasio se Mešalić.

˝Sram vas i stid bilo na ovim lažima. Imam porodicu, imam prijatelje i oni koji me poznaju znaju ko sam i šta sam. Ovakvi prljavi napadi dolaze od dijela mojih ljudi iz Demokratske fronte i SDA koji hoće da me otjeraju iz DF-a, odnosno zato što se protivim izručenju Demokratske fronte Zlatku Lagumdžiji. A Mirsada Kukića vodite kući, on je ionako vaš (SDA) produkt˝, istakao je u svom Facebook statusu Mešalić.

˝Kukić, kako saznaje SB baca sve karte (ali i novac) na rušenje Vlade TK. Prema informacijama do kojih je došao naš portal, Kukić koji od ranije tijesno sarađuje sa SDP-om i Nerminom Nikšićem, uspio je na sebi svojstven način, s obzirom da svoju platežnu moć crpi iz gospodarenja profitabilnim banovićkim rudnikom, privoliti DF-ovog zastupnika Mahira Mešalića za prelazak u Nikšićev SDP i za formiranje nove parlamentarne većine. Tu većinu bi, kako saznajemo, osim Kukićeve PDA, činili SDP i Naša stranka˝, piše Slobodna Bosna.

Podsjećamo, Mešalić je jedan od tri poslanika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji su trenutno dio vladajuće koalicije u Tuzlanskom kantonu.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH