Kunić iza rešetaka

zatvor

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirnesu Kunić (31), nastanjenu u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela razbojništva.

˝Postoji osnovana sumnja da je Kunić 15. aprila 2017. godine u večernjim satima u tuzlanskoj ulici „Kapija“ zaustavila četiri maloljetne osobe i držeći u ruci noktaricu, koja svojim izgledom asocira na mali nož, prijetila da će jednog od njih ubosti, tražila novac i od maloljetnika uzela 4 KM. Pola sata nakon toga, u istoj ulici u Tuzli, je zaustavila još dva maloljetnika i prijeteći da će ih ubosti od jednog uzela 10 KM˝, saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pripadnici PU Tuzla su osumnjičenu lišili slobode odmah nakon ovih događaja, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Tužilaštva.Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenu.Osumnjičena je više puta osuđivana za isto ili druga krivična djela iz oblasti imovinskih delikata.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH