Hapšenja u Tuzli nakon krađe policijskog automobila

tz

Tri maskirana napadača početkom januara otela su od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona službeno vozilo udaljivši se, potom, u nepoznatom pravcu.

Kako je danas saopćeno iz MUP-a TK, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela Razbojništva počinjenih na području grada Tuzle u vremenskom periodu od avgusta 2016. do februara 2017.godine (među kojima je bilo i Razbojništvo nad policijskom patrolom u naselju Brgule), službenici Uprave policije MUP-a TK-a su u saradnji sa Tužilaštvom TK-a, poduzeli niz kriminalističko istražnih mjera i radnji na otkrivanju počinioca navedenih krivičnih djela.

Svi tragovi pronađeni prilikom uviđajnih radnji na mjestu događaja i u pretresima, su vještačeni u Centru za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. Na osnovu prikupljenih saznanja do kojih se došlo operativnim radom na terenu i rezultata forenzičkih ispitivanja, službenici Uprave policije MUP-a TK-a su identifikovali izvršioce navedenih krivičnih djela a radi se o: E.S. rođen 1982.godine, M.A. rođen 1984.godine i E.S. rođen 1975. godine svi iz Tuzle.

Na osnovu prikupljenih dokaza, navedena lica se terete da su udruženo ili pojedinačno počinili sljedeća krivična djela: 5 KD-a Razbojništva iz čl. 289. KZ FBiH, KD Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz čl. 359 KZ FBiH, 3 KD-a Teške krađe iz čl. 287. KZ FBiH, 2 KD-a Krađe iz čl. 286 KZ FBiH i KD Iznude iz čl. 295. KZ FBiH.

Navedena lica su uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predata u nadležnost Tužilaštva TK-a, a nakon Zahtjeva Tužilaštva, Kantonalni sud je odredio mjeru pritvora za lica E.S. (1982.) i M.A. u trajanju od tri mjeseca, saopćeno je je iz MUP-a TK.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH