21.06.2024.
HomeNovostiVojin Mijatović na banjalučkom Kastelu sa BH zastavom prozvao političare, hodže i...

Vojin Mijatović na banjalučkom Kastelu sa BH zastavom prozvao političare, hodže i popove

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a danas je s banjalučkog Kastela, sa zastavom BiH u rukama, građanima širom države poslao poruku mira. Poručio je da je bilo dosta mržnje i rata, da nam treba život i budućnost našoj deci.

“Milorade, Bakire, Dragane ovo je zastava Bosne i Hercegovine, zastava pod kojom niko nije ginuo, ovo je zastava građana ove države, zastava mira. Pod vašim ratnim zastavama je poginulo više od 100.000 građana ove zemlje. Dok smo živi imamo obavezu da se to više nikada ne dogodi u ovoj zemlji”, poručio je Mijatović na društvenim mrežama.

Obraćajući se liderima stranaka, kazao je da, ukoliko nastave s ratno- huškačkom retorikom, budu uvjereni da će građani ove zemlje objaviti rat, ali rat njima.

“Vjerski velikodostojnici u BiH, bivši i sadašnji izađite javno i recite političarima NE ratu, NE mržnji! Vaša obaveza je da zaštitie svoj narod od stradanja koje prizivaju politički lideri. Na kraju dragi moji sugrađani jedine nam države Bosne i Herecegovine i oni koji je vole punim srcem, ali i oni koji je manje vole, dosta je bilo mržnje i rata, treba nam život i budućnost našoj deci”, poručio je Miojatović.

Njegova objava za kratko vrijeme postala je vrlo popularna. Na Facebooku, naprimjer, za šest sati skupila je više od osam hiljada lajkova, a objava je podijeljenja više od 2.000 puta.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti