Tužiteljstvo HNK istražuje zaraženog mostarskog poduzetnika, prijeti mu dugogodišnja robija

0
Kantonalno tužiteljstvo HNK formiralo je kazneni predmet povodom slučaja koji se desio dana 16./17.03.2020. godine, oko prijema pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran koronavirusom.

U cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne kaznene odgovornosti za neko od kaznenih dijela protiv zdravlja ljudi, kako od strane pacijenata, a tako i od ljekara koji je sudjelovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, tužiteljstvo će putem Naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, a kada se stvore zdravstveni uvjeti za to obavit će se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba.

“Apeliramo na sve građane, institucije i javne medicinske ustanove da se u novonastaloj situaciji pridržavaju uputa kriznih stožera koji su formirani na područjima županija, Federacije BiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenošenje virusa korona, pa tako i nastale pandemije”, navode iz Tužiteljstva HNK.