17.07.2024.
HomeNovostiSvi bježe od rigidnog Brke, HDZ-ovog namjesnika u srednjoj Bosni: U Novom...

Svi bježe od rigidnog Brke, HDZ-ovog namjesnika u srednjoj Bosni: U Novom Travniku u 1. razred upisano samo 49 hrvatske djece

Prilikom rasprave o Prijedlogu zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. došlo je do žestoke rasprave između poslanika Zukana Heleza (SDP) i Nikole Lovrinovića (HDZ).

Nikola Lovrinović je optužio Zukana Heleza da je zlonamjeran prilikom iznošenja određenih podataka.

“To je Vaša sramota”

Nakon toga je repliku uzeo Zukan Helez.

– Ne znam da li postoji rečenica koju bilo koji stručnjak može okarakterisati kao zlonamjernu, jer sam iznosio egzaktne podatke. To što Vas boli, što ste vi odgovorni za to, to je nešto drugo. Evo reći ću Vam sada za Novi Travnik: 135 bošnjačke, 49 hrvatske upisane u prvi razred. Vi ste tamo ključni akter, imate načelnika općine, ključna ste politička ličnost u Novom Travniku. To je Vaša sramota. Siguran sam da se niko nije iselio zato što Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH – rekao je Zukan Helez.

“Pati nas Vaša stranka”

Uslijedio je odgovor Nikole Lovrinovića:

– Gospodine Zukane neka je Vas sramota, ovo ste vi nama i napravili agresijom na naša sela i naselja, napadom, protjerivanjem i tako dalje. Ovo je Vas sramota, a ne nas. Ovo je posljedica onog što se događalo 1993. godine. Naravno da nas boli, patite nas vi i Vaša stranka najviše. Patite nas 20 godina da ne možemo imati svoja prava, nemamo mogućnosti, nemamo načina, vječno svaljujete na nas.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti