18.07.2024.
HomeNovostiJoš ništa od nižih cijena goriva: Ukidanje akciza nije ni stiglo na...

Još ništa od nižih cijena goriva: Ukidanje akciza nije ni stiglo na dnevni red

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio prijedlog poslanika Saše Magazinovića (SDP) i Branislava Borenovića (PDP) da se na dnevni red sjednice uvrsti inicijativa koja se odnosi na poziv Domu naroda BiH na ukidanje akciza na naftu i naftne derivate na period od šest mjeseci.

Dok iz opozicije osuđuju odbijanje prijedloga, čiji je cilj bio smanjenje negativnih efekata inflacije, jer nije bilo neophodne entitetske većine, predstavnici iz vladajućih stranaka poručuju da ovaj prijedlog nije imao nikakvog efekta i da Dom naroda sam mora da donese odluku o eventualnom ukidanju akciza.

Snježana Novaković-Bursać, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, glasala je protiv ovog prijedloga.

Obrazlaže da u prijedlogu nema ništa novo i da se radi isključivo o pokušaju opozicije da Predstavnički dom BiH napravi urgenciju prema Domu naroda i da ubrza odluku o eventualnom ukidanju akciza.

“Dom naroda ima svoju proceduru i odlučiće u adekvatnom trenutku o tome. Ovo je samo bio pokušaj da se o tome priča, naravno na koje opozicija ima pravo. Oni nisu predložili nikakvu novu ideju, već samo da se ubrza procedura u Domu naroda.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti