24.02.2024.
HomeNovostiSNS pobjeđuje na izborima u Srbiji, Vučić: ‘I u Beogradu smo osvojili...

SNS pobjeđuje na izborima u Srbiji, Vučić: ‘I u Beogradu smo osvojili najviše glasova!‘

Na obrađenih 80,2 posto uzorka CeSID/IPSOS-a procjenjuje da je Vučićeva lista osvojila je 46,4 posto glasova odnosno, 129 mandata. Na drugom mkestu je “Srbija protiv nasilja” s 23,3 posto, odnosno 64 mandata.

Treće mjesto zauzima koalicija oko SPS-a sa 6,7 posto ili 18 mandata. Koalicija NADA osvojila je 4,8 posto ili 13 mandata. Prag, prema ovim projekcijama, prolazi i lista “Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda” sa 4,8 posto glasova, odnosno 13 mandata.

Od manjinskih lista, očekuje se da Savez vojvođanskih Mađara ima šest mandata, koalicija Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini tri mandata, SDA Sulejmana Ugljanina dva mandata, a lista Šaipa Kamberija i Ruska stranka po jedan mandat.

I u Beogradu je najviše glasova osvojila lista ‘‘Srbija ne smije da stane‘‘, objavio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić. – Postoje izbori o kojima nitko večera nije govorio, a riječ je o Skupštini Vojvodine, gdje je od 120 zastupnika apsolutna većina na strani naše liste, između 67 i 69 zastupnika, a drugoplasirana je lista ‘‘Srbija protiv nasilja‘‘ s 28-29 zastupnika, zatim Savez vojvođanskih Mađara sa devet, SPS, NADA i neka Ruska stranka, ne znam koja je to stranka. Dakle, mi s partnerima iz SVM-a i SPS-a imamo skoro 85 posto. Na nacionalnoj razini, na uzorku od 76 posto, imamo 46,5, a SPN 23,5, SPS 6,5, NADA 4,9… Dakle, imat ćemo svakako više od 127 mandata i apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini. Uspjehu su doprinijeli ozbiljnost i odgovornost, rekao je Vučić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti