Sarajevo: Lažno se predstavio kao radnik Elektroprivrede i opljačkao stan

0

Muškarac koji se lažno predstavio kao radnik “Elektroprivrede BiH” opljačkao je stan u Sarajevu, a policija još traga za njim.

Počinioca su snimile nadzorne kamere, a pljačka se desila u petak, 12. februara, u stanu koji se nalazi u sarajevskoj ulici Hamdije Čemerlića 35.

Krađa se desila u stanu koji je u vlasništvu osamdesetpetodišnjakinje. Muškarac se predstavio kao radnik “Elektroprivrede” koji mora pronaći kanal preko kojeg neko krade struju, prenio je portal “Kliks”.

Po ulasku u stan, ukrao je novac, tri vrijedna brendirana ručna časovnika, brendirani parfem od 150 mililitara i brendiranu mušku narukvicu.

Izašao je na sporedni izlaz zgrade, što je takođe zabilježeno video-nadzorom.

Nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. Krađa je prijavljena policiji, a građani se mole za pomoć ako imaju informacije o počiniocu.

Sredinom prošlog mjeseca iz “Elektroprivrede BiH” su upozorili građane da se pojedine osobe lažno predstavljaju kao njihovi radnici.

Napomenuli su da se njihovi radnici koji očitavaju brojila mogu kretati samo gdje se brojilo nalazi, a da svaki mora imati jasno istaknutu akreditaciju i da se koriste vozilima na kojima su jasno istaknuti simboli preduzeća.

 

 

 

 

 

srna