21.06.2024.
HomeSportRukometaši BiH se plasirali na Evropsko prvenstvo!

Rukometaši BiH se plasirali na Evropsko prvenstvo!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se plasirala na Evropsko prvenstvo.

Naši rukometaši su danas u Grazu izgubili od Austrije rezultatom 27:23, no uspjeli su se plasirati na smotru najboljih evropskih selekcija koja će biti održana u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru naredne godine.

U susretu u Grazu domaća selekcija je morala pobijediti kako bi se plasirala na Evropsko prvenstvo i to je uz blagu pomoć sudija uspjela ostvariti. Austrija je vodila od početka do kraja susreta i upisala je pobjedu kojom je zauzela drogu mjesto u grupi.

U prvom poluvremenu Austrijanci su imali konstantno između tri i četiri gola prednosti, te je nisu imali problema da je sačuvaju i u nastavku susreta.

Naša selekcija je u kvalifikacijama ostvarila pobjede protiv Estonije (21:19) i Austrije (27:21), dok je poražena od Njemačke dva puta (25:21 i 26:24), te po jednom od Estonije (24:21) i Austrije danas (27:23).

Ovo će biti drugi put u historiji da se reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na Evropsko prvenstvo. Naši reprezentativci su učestvovali i na posljednjem Evropskom prvenstvu 2020. godine koje je održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti