Prije će pasti Putin nego Ukrajina: Ruski kukavni vojskovođa i zli klaun od kojeg svijet strahuje, a njemu noge klecaju (VIDEO)

0

Noge Vladimira Putina pokleknule su tijekom njegovog govora u Moskvi, što je dodatno pojačalo glasine o zdravstvenim problemima ruskog čelnika.

Ruski predsjednik je u nedjelju nazočio ceremoniji dodjele nagrada u Kremlju i pritom izgledao nesigurno na nogama.

Dok je ruski redatelj Nikita Mihalkov primao nagradu 69-godišnjak se ljuljao naprijed-natrag. Zatim je popeo za govornicu i činilo se da se trese prije nego što su mu obje noge pokleknule, prisiljavajući ga da se uhvati za postolje.

Putin je uspio nastaviti s govorom i održati ravnotežu nakon laganog kolebanja, no zapadni mediji odmah su se raspisali kako se radi o najnovijem dokazu da se ruski despot bori s nizom zdravstvenih problema.

Nova snimka dolazi samo nekoliko dana nakon što je insajder iz Kremlja izjavio da su Putinu liječnici savjetovali da se ne pojavljuje ‘predugo’ u javnosti, budući da se razbolio usred nedavnih razgovora sa svojim vojnim šefovima.

Ruski predsjednik osjetio je ‘oštru mučninu, slabost i vrtoglavicu’ dok je ustajao od stola nakon nedavne video konferencije sa savjetnicima i vojnim čelnicima, izvijestio je prošlog tjedna Telegram kanal General SVR.

‘Predsjedniku je bila potrebna hitna medicinska pomoć’, tvrdi kanal koji navodno ima izvore u Kremlju i ponavlja tvrdnje o Putinovim navodnim zdravstvenim problemima, uključujući rak i Parkinsonovu bolest.

Prije nekoliko tjedana, službenik FSB-a ustvrdio je da Putinu nisu ostale više od dvije do tri godine života.

Opisao je pritom bolest ruskog predsjednika kao ‘težak oblik raka koji brzo napreduje’ nakon što su se pojačala nagađanja da Putin pati od nekog oblika ozbiljne bolesti usred invazije na Ukrajinu.

Putin je navodno podvrgnut ‘uspješnoj’ operaciji raka i oporavlja se nakon savjeta liječnika da je liječenje ‘bitno’, prema Telegram kanalu General SVR.

General SVR tvrdi da mu je autor prognani general-pukovnik Kremlja, poznat pod aliasom Viktor Mihajlovič, koji navodno ima pristup informacijama koje Kremlj odbija objaviti. Bio je to prvi izvor koji je sugerirao da Putin boluje od raka.

Izvori britanskih obavještajnih službi također su citirani u raznim medijskim izvješćima u kojima se govorilo da se Putinovo zdravlje pogoršava. No, kijevski vojni špijun Kirilo Budanov ranije je rekao kako se boji da ruski čelnik ima još ‘još nekoliko godina’.

Njegovi komentari sugeriraju da Ukrajinci vjeruju da Putin boluje od raka, ali nije jasno koliko bi to stanje moglo biti ozbiljno i u kojoj bi mjeri moglo spriječiti Putinovu sposobnost da usmjerava rusku vojnu strategiju i vrši utjecaj na zemlju.

General-bojnik je također tvrdio da je Putin bio meta pokušaja atentata ubrzo nakon što je započeo svoju invaziju. Izvješće je odražavalo druge tvrdnje o tome da najviši ruski dužnosnici planiraju vladu bez Putina, a izvori iz Kremlja tvrde da upućeni već traže načine za zamjenu ruskog predsjednika.

Nezavisna ruska informativna web stranica Meduza citira izvore koji tvrde da visoki dužnosnici u ruskim sigurnosnim službama FSB i GRU, takozvani Jastrebovi, vjeruju da je Putin pokvario invaziju i žele preuzeti kontrolu nad operacijom, a jedna od metoda bez potrebe za nasilnim državnim udarom bila bi smjestiti ga u dugotrajno u bolnicu.

No, u intervjuu za francusku TV, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da nitko ‘zdrav’ ne može vidjeti znakove bolesti kod Putina, koji navodno testira hranu prije nego što je pojede i zabranjuje svom osoblju da mu stoji preblizu.

‘Možete ga gledati na ekranima, čitati i slušati njegove govore’, rekao je Lavrov u komentarima koje je objavilo rusko ministarstvo vanjskih poslova.

‘Ostavljam to na savjesti onih koji šire takve glasine’, zaključio je Lavrov.