23.07.2024.
HomeNovostiPolitikantske vratolomije: Kuko sa američke crne liste podržava Rumenigea sa hodžinske izborne...

Politikantske vratolomije: Kuko sa američke crne liste podržava Rumenigea sa hodžinske izborne liste

Sasvim je izvjesno da će i Pokret demokratske akcije (PDA) podržati kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima.

Kako su saopćili iz Pokreta demokratske akcije Tuzlanskog kantona, razmatrajući aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na Opće izbore 2022., Kantonalni odbor ove stranke na današnjoj sjednici je donio zaključak kojim se predlaže predsjedništvu stranke da podršku za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda pruži kandidatu opozicije Denisu Bećiroviću.

“S obzirom na složenu situaciju i dati historijski trenutak, KO PDA TK smatra da je gospodin Bećirović budući član Predsjedništva BiH koji će našoj državi donijeti neophodne promjene koje garantuju brži ulazak u NATO i Evropsku uniju”, naveli su iz ogranka PDA u Tuzlanskom kantonu.

Ukoliko se uzme u obzir da je ogranak PDA u TK zapravo najutjecajniji te da svoje članstvo imaju u redu predsjedništva, sasvim je jasno da će stranka kojom je donedavno predsjedavao Mirsad Kukić dati podršku Bećiroviću.

Kako su naveli iz Kantonalnog odbora PDA, ovaj politički subjekt u TK je također utvrdio kriterije za predlaganje kandidata za liste koje je uputio gradskim i općinskim odborima stranke da, poštujući rokove koje je utvrdila Centralna izborna komisija, iste dostave Kantonalnom odboru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti