Od hobija do biznisa: Eminine čokoladne hurme osvajaju srca

0

Dvadesetosmogodišnja Emina Hokulić iz Živinica dugo je razmišljala o pokretanju biznisa od kuće, budući da je zaposlena željela je da da joj taj hobi ne oduzima puno vremena ali i da pronađe užitak u tome i istinsko zadovoljstvo. Emina je veliki ljubitelj slatkiša tako da je prirodno bilo da ideja krene u tom smjeru.

-Željela sam da pravim poslastice koje nisu dostupne našem tržištu, već sam imala priliku da probam čokoladne hurme i odlučila sam da počnem s tim- priča nam Emina.
Na početku nije sve išlo lako. Prve čokoladne hurme nisu bilo toliko ukusne i raskošno dekorisane. – S obzirom da nisu ispale kao što sam očekivala njima sam počastila porodicu i prijatelje- iskreno nam govori Emina. Ali ova mlada djevojka nije željela odustati na prvoj prepreci pa je zatražila pomoć od jedne djevojke kako bi bolje razumjela proces izrade.

-Eksperimentisala sam sa sastojcima, čokoladom, jer sam željela da se slatke kreacije po recepturi i okusu razlikuju od drugih, i uspjela sam u tome, dobila sam savršene “Čarobne hurmice”, tako sam ih nazvala jer su doista čarobne- priča nam ona.

Ljubav prema tom poslu rasla je iz dana u dan, stizale su narudžbe pa je Emina proširila svoju ponudu. Slatkoljupcima na raspolaganju stoje čarobne hurmice punjene orasima ili bademima u čokoladnom prelivu, hurme punjene oreo keksom ili prelivene čokoladom sa ukusom medenjaka. Tu su i drugi personalizirani pokloni kojima možete obradovati najmilije. Eminine hurme su proputovale svijetom, stigle su do Austrije, Njemačke, Švicarske, Švedske, pa čak i do Amerike.

-Ljubav prema slatkim delicijama ja sam pretvorila u slatki biznis koji se isplatio.Vrijedilo je svakog trenutka provedenog u kuhinji sa kuhačom u ruci i stalnog usavršavanja. Poručila bih svim mladim osobama da budu kreativne, posebne i pokušaju da rade ono što vole i uspjeh je zagarantovan -s ponosom nam kaže Emina.

Na facebook stranici www.facebook.com/carobnehurmice/ možete da pratite Eminin rad, zavirite u čarobni čokoladni svijet i da naručite nešto za vaše najdraže, a u toku je i nagradna igra pa možda osvojite poklon proizvode.