24.07.2024.
HomeSvijetNovi britanski premijer i njegova supruga bogatiji su od kralja Charlesa

Novi britanski premijer i njegova supruga bogatiji su od kralja Charlesa

Velika Britanija ima novog premijera.

Rishi Sunak će biti novi britanski premijer nakon što je njegova protukandidatkinja Penny Mordaunt povukla svoju kandidaturu. Sunak je treći britanski premijer u manje od dva mjeseca, nakon ostavki Truss i Johnsona. Sunak će biti prvi vođa Britanije koji nije bijelac. Rishi Sunak postat će prvi hinduist na čelu Britanije, a također će, s 42 godine, biti najmlađi premijer u posljednjih 200 godina.

Njegova supruga i on zajedno su teški 730 milona funti

Njegova biografija zaista je zanimljiva, a zanimljiva je i biografija njegove supruge Akshate Murthy. Akshata Murthy bogatija je od svog supruga i sama je teška 500 miliona funti, a bračni par zajedno ima imovinu vrijednu 730 miliona funti. Dakle, bogatiji su od kralja Charlesa.

alt

Rishi Sunak i Akshata Murthy u braku su od 2009. godine, a upoznali su se još dok su zajedno studirali na Stanfordu. Imaju dvoje djece.

Ko je prebogata Akshata Murthy?

Akshata Murthy rođena je u Indiji 1980. godine. Modna je dizajnerica i kći Narayana Murthyja, osnivača indijske multinacionalne IT kompanije Infosys. Drži 0.93% udjela u Infosysu. Njezino lično bogatstvo postalo je tema britanskih medijskih rasprava 2022. u kontekstu njezinog zahtjeva za nedomicilnim statusom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Godine 2007. Murthy se pridružila nizozemskoj kompaniji Tendris kao direktorica marketinga, gdje je radila dvije godine, prije nego što je pokrenula vlastitu modnu kompaniju.

alt

Godine 2013. postala je direktorica fonda Catamaran Ventures. Sa svojim suprugom osnovala je londonski ogranak indijske kompanije  koja je u vlasništvu njezinog oca. Ima dionice u dva restorana Jamieja Olivera. Direktorica je Digme Fitnessa i Soroca, čiji je suosnivač njezin brat Rohan Murthy, prenosi Index.hr.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti