25.07.2024.
HomeNovostiKorona otjerala popa Kačavendu iz Bosne

Korona otjerala popa Kačavendu iz Bosne

Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, pozitivan je na koronavirus i uslijed zdravstvenih komplikacija, upućen je na liječenje u Beograda.

Kako navode izvori Nove.rs portala, vladika Kačavenda je zbog zdravstvenih komplikacija morao da bude prebačen na liječenje u Beograd i zbog toga su mu sve ranije aktivnosti otkazane.

“On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac, kako bi zajedno proslavili imendan vladike Nikanora”, navodi izvor blizak episkopu Vasiliju Kačavendi.

Podsjetimo, ranije je na koronavirus pozitivan bio i patrijarhov vikar vladika Stefan Šarić i episkop kruševački David Perović, koji vjernike pozivao da u što većem broju posjećuju hramove.

Srbijanska javnost još uvijek se živo sjeća slučaja vladike Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloljetnih dječaka, a za koji niko dosad nije odgovorao. On je podnio ostavku zbog bolesti i to baš u trenutku kada je u javnosti isplivao snimak na kome je on intiman sa jednim mladićem.

Naime, 2013. godine u javnosti su procurela četiri audio-snimka razgovora između jednog mladića i sveštenika, koji je, navodno, za vladiku Vasilija Kačavendu podvodio dječake. U nekoliko telefonskih razgovora, sveštenik je ubjeđivao mladića da se vidi s vladikom i ugovarao susret u jednom hotelu. Na zadnjem snimku čuje se i Kačavenda, koji kaže da mu je drago što je mladiću bilo “ekstra”. Međutim, vladika je tada tvrdio da mu je gej afera namještena.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti