Kako je Dodik pred Erdoganom izdao pravoslavnu braću Grke: “Šuteći, snishodljivo, oborenog pogleda gledao u sto ispred sebe…”

0

Jučerašnja pres-konferencija u Predsjedništvu BiH na kojoj je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaprijetio Grčkoj vojnom intervencijom u potpunosti je ogolila servilnost Milorada Dodika prema Turskoj, kazala je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

Navodi da je, dok je Erdogan prijetio pravoslavnoj i bratskoj Grčkoj koja je uvijek stajala uz srpski narod, Dodik ćuteći, snishodljivo, oborenog pogleda gledao u sto ispred sebe.

“Nisam očekivala da se Milorad Dodik kao domaćin posvađa sa predsjednikom Turske i to nije ni trebao raditi, ali sam očekivala da ga javno pozove da razgovorom riješi nesuglasice s Grčkom, da apeluje na spuštanje tenzija i da jasno kaže da Republika Srpska i srpski narod stoje uz bratsku Grčku”, kaže Pandurević.

Poručuje da “toliko možemo i toliko dugujemo državi koja nije priznala Kosovo”.

“Grčki narod nije ćutao niti obarao glavu kada su nas bombardovali i kada smo bili napadani. Vrata bratske države uvijek su nam bila otvorena i ona nam je uvijek bila odan prijatelj bez interesa, od Balkanskih ratova do dana današnjeg”, poručila je Pandurević.

Kaže da se sve ono što su Grci uradili za srpski narod u prošlom vijeku “ne smije zaboraviti zarad šake turskih lira i obećanja”.

“Dodikov nagli zaokret i oduševljenje Turskom i njenim predsjednikom, o kojima je samo prije četiri godine sve najgore govorio, ne smiju biti razlozi da prema Grčkoj ne pokaže makar dio poštovanja i emocija koje pokazuje prema Republici Turskoj i njenom predsjedniku. Kada izdamo Grke i odreknemo ih se kao Juda, što je Dodik juče ćutanjem učinio, izdali smo i naše solunske vojnike, izdali smo i naše Kosovo i Metohiju”, rekla je Pandurević.