20.07.2024.
HomeNovostiHrvata u Njemačkoj ugušili policajci prilikom uhićenja

Hrvata u Njemačkoj ugušili policajci prilikom uhićenja

Smrt 47-godišnjeg Hrvata Ante P. u Mannheimu nije nastupila prirodnim putem, pokazali su to nalazi obdukcije.

Nakon istrage od četiri mjeseca utvrđeno je kako smrt 47-godišnjeg Hrvata Ante P. u Mannheimu nije nastupila prirodnim putem te da su za to kriva dvojica policajaca koja su tog dana bila na dužnosti, pišu njemački mediji.

Policajci su 2. svibnja došli uhititi psihički bolesnog muškarca, ali se on prilikom uhićenja opirao. Ubrzo nakon toga se Ante P. srušio te su ga morali reanimirati, zatim je odveden u bolnicu, gdje je i umro, prenosi Dnevnik.hr.

Ubrzo nakon toga na društvenim mrežama pojavio se video uhićenja u kojem jedan od policajaca nekoliko puta muškarca na tlu udara po licu.

Obitelj preminulog Hrvata željela je da se okolnosti događaja raščiste i da saznaju od čega je Ante P. umro. Policija je rekla da se radilo o trenutačnoj prisili jer se muškarac navodno žestoko opirao uhićenju.

No, vještačenje je pokazalo da muškarac nije umro prirodnom smrću.

Državni odvjetnik je naveo kako u izvješću stoji da je 47-godišnjak preminuo od respiratorne smetnje povezane s položajem i fiksacijom u kombinaciji s metaboličkim poremećajem i gušenjem zbog krvarenja u gornjim dišnim putovima, da su policajci ugušili čovjeka dok su ga pritiskali na tlo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti