15.07.2024.
HomeNovostiDodik prisluškuje američkog ambasadora: Javno priznao da je počinio krivično djelo -...

Dodik prisluškuje američkog ambasadora: Javno priznao da je počinio krivično djelo – neovlašteno prisluškivanje

“I mi njih sad slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi”, kazao je u srijedu navečer na stranačkom skupu u Brčkom član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je otvoreno priznao da je agencije iz Republike Srpske prisluškuju ambasadora SAD-a u BiH Michaela Murphya. Ovo priznanje je došlo istoga dana kada se ambasador Murphy u Banjoj Luci susreo sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Dodikovim stranačkim kolegom Draganom Lukačem.

“Ambasador Murphy sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem i načelnikom policije RS Sinišom Kostreševićem s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u RS-u, vladavini prava i značaju borbe protiv korupcije za budućnost RS i cijele BiH”, saopćeno je iz Ambasasde SAD-a svega nekoliko sati prije nego što će Lukačev šef priznati da je “slušao ambasadora SAD-a”.

„Ne volim da govorim Brčko distrikt, jer je ovo Brčko i ovo je Srpska!  Nismo izuzeli Brčko ni iz jednog programa koji smo provodili, jer brinemo o ljudima ovdje. Pozivam vas da se prijavite za državljanstvo Srpske, jer je Republika Srpska vaša država“, poručio je na skupu Milorad Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti