14.07.2024.
HomeNovostiBraća Ćulum iz BiH siju strah. a njihova je grupa zabranjena u...

Braća Ćulum iz BiH siju strah. a njihova je grupa zabranjena u Njemačkoj

Prema pisanju Guardiana, grupa koja se naziva “United Tribuns” ima, kako se smatra, oko 1.700 članova. Ustanovljena je 2004., a zanimljivo je da joj je osnivač muškarac iz Bosne i Hercegovine, bivši boksač Armin Ćulum koji je uspostavio sistem u kojem su mu potpuno vjerovali te su se jedni prema drugima odnosili kao “braća”.

Grupa je zabranjena odlukom njemačkog ministra unutarnjih poslova zbog svojih veza s organiziranim kriminalom i nasiljem. Učestali su njihovi obračuni s članovima drugih bandi. Grupa je vrlo povezana te dobivaju oznake na tijelu kada sudjeluju u napadima u ime i u interesu United Tribunsa.

Policijske duge cijevi “okupirale” su 25. augusta zgradu Županijskog suda u Sisku kada je na sudsko ročište u lisicama doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari policijski znanac rodom iz BiH i Arminov brat.

Ćulum je, naime, uhapšen na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u Land Roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna Interpolova tjeralica Švicarske od 18. augusta ove godine, čiji ga organi progona traže zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovanje ljudima.

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se, kako doznaje Jutarnji list, usprotivio. S koliko ga se tačno kaznenih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, no neslužbeno riječ je o istraživanju koje seže unazad 15 godina.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti