21.05.2024.
HomeNovostiDODIK NA MITINGU ZAPRIJETIO HAOSOM: "Kad se u UN bude odlučivalo o...

DODIK NA MITINGU ZAPRIJETIO HAOSOM: “Kad se u UN bude odlučivalo o rezoluciji, mi ćemo svi biti u Srebrenici!”

Operacija Vojske Republike Srpske u Srebrenici 1995. je bila velika greška. Želim da svim stradalim izrazim poseban pijtet, a njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin, na kraju rata, ali to nije bio genocid, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na mitingu “Srpska te zove”.

“Tu strašnu riječ moralne diskvlafikacije žele da stave na teret nama i našoj djeci, da nas natjeraju da mislimo kao oni, iako znamo da nije tako. Još je tragičnije da 3.000 Srba ubijenih u Podrinju ne reaguje nijedan sud, nijedno udruženje za ljudska prava”, rekao je Dodik.

“Nemojte to činiti, ne želimo da živimo s vama u istoj državi, ako tvrdite da su Srbi genocidni narod. I nećemo biti s vama u istoj državi”, pručio je Dodik obraćajuči se vlastima u Sarajevu.

“Ogroman napor ulažemo da nađemo prijatelje, ne da opravdaju naše greške, nego da razumiju šta se dešavalo. U odnosu na prije 10 godina Srbi imaju nemjerljivo više prijatelja koji to razumiju. Zato guraju ovou priču, da oni sjede na Baš ćaršiji da imaju reparacije i žive na grbači srpskog naroda”, rekao je Dodik.

On je dodao da su ljudi širom RS zabrinuti, jer ne žele etiketu genocida, koja “ne priliči slobodarskom srpskom narodu”.

“Republika Srpska nije inat, Republika Srpska je sloboda, ogromni su potoci krvi naših predaka žrtvovani za tu slobodu. Neće nas niko ubijediti da smo loši. Ovo je dobar, državotvorni narod”, poručio je Dodik.

On je ponovio da je Bosna i Hercegovina je greška, i da niej trebalo da postoji nakon raspada Jugoslavije.

“Kad bude glasanje o rezoluciji u Njujorku, u Ujedinjenim nacijama, mi ćemo cijeli dan provesti u Srebrenici. Cijelo rukovodstvo RS će biti u Srebrenici, da pokažemo da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da se ne stidimo Srebrenici”, rekao je Dodik.

On je ponovio da je Republika Srpska stabilna, da ima investicije, redovno isplaćuje svoje obaveze, iako nam stalno govore da nećemo izdržati.

“Banjaluka će jednog dana biti u sastavu Srbije i to nam ne mogu zabraniti. Beograd je naš glavni grad. Banjaluka je naš glavni grad. Ne treba nam ovo sranje od BiH”, poručio je Dodik i rekao da će Srpska svoje namjere ostvarti kad se steknu uslovi za to i “kad Tramp pobijedi”.

“Pozivam muslimane, ako hoće zajednički život u BiH, neka povuku Rezoluciju o Srebrenici. Ako neće mi više nećemo učestvovati u političkom životu BiH i kad se steknu uslovi bićemo dio Srbije”, rekao je Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti