20.05.2024.
HomeNovostiSkandalozni Darko Banjac, negirao genocid u Srebrenici i prizivao Rusiju: "Krivo mi...

Skandalozni Darko Banjac, negirao genocid u Srebrenici i prizivao Rusiju: “Krivo mi je što se specijalna operacija Ruske Federacije nije proširila!” (VIDEO)

Na Trgu Krajine u Banjaluci u toku je SNSD-ov narodni miting “Srpska te zove”. Prisutnima se obratio poslanik NPS-a u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac koji je na početku svog govora negirao genocid u Srebrenici.

Potom je prizivao Rusiju.

“I kada kažem da mi je krivo što se ‘specijalna operacija’ Ruske Federacije nije proširila na sve fašiste i naciste, to iskreno mislim. Kažu da treba da budemo na evropskom putu, ja u tu pedersku organizaciju ne želim da idem. Ti nacisti i fašisti neka se gone”, rekao je Banjac koji je svoj govor zaključio riječima:

“Živjela majka Rusija.”

Već u prvim govorima jasno je u kojem smjeru će se skup odvijati. Sa govornice se čuje niz laži, negiranje genocida u Srebrenici, teze o svjetskoj uroti protiv RS te nazivanja NATO-a zločinačkim.

Kako smo ranije pisali na na mitingu su se pojavili članovi desničarskih organizacija iz Srbije, Milica Đurđević- Stamenkovski, poznatija kao Milica Zavetnica, bivši šef BIA-e Aleksandar Vulin i bivši ministar vanjskih poslova i istaknuti član SNS-a Nebojša Selaković. Na mitingu je i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti