24.07.2024.
HomeNovostiDeset posto stanovnika Banje Luke ostaje bez vode, proglašena vanredna situacija, a...

Deset posto stanovnika Banje Luke ostaje bez vode, proglašena vanredna situacija, a Stanivuković bahato poručuje: “Ja se kupam svaki sat. Kupao sam se jutros i svaki sat.” (VIDEO)

Grad Banja Luka na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije uveo je vanrednu situaciju u pojedine dijelove grada zbog problema sa vodosnabdijevanjem.

Vanredna situacija uvedena je u mjesnim zajednicama Donja Kola, Rekavice jedan, Bronzani Majdan, Stratinska, Potkozarje, Verići, LJubačevo i Donja Piskavica, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Ima još mjesnih zajednica za koje nismo odlučili da li da uvodimo vanrednu situaciju, ali Štab će o tome razmatrati na sljedećoj sjednici za dva dana”, rekao je novinarima gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Inače, Stanivuković je danas snimljen kako se raspravlja s mještanima koji su ostali bez vode.

Mjere kao što su restrikcija vode i pojačane kontrole gradskih kontrolnih organa i policije na snagu stupaju danas, a nadležni u Gradskoj upravi kažu da će za mjesta koja ostanu bez vode biti obezbijeđene cisterne sa pitkom vodom.

“Apelujemo na građane da racionalno koriste vodu”, rekao je Stanivuković.

Mjesne zajednice u kojima je proglašena vanredna situacija i koje imaju problem sa vodosnabdijevanjem, kako je naveo, čine 10 posto od ukupnog stanovništva.

Nova sjednica Štaba o pitanju vodosnabdijevanja zakazana je za utorak.

Mjere će se odnositi na:

  • smanjenje vodosnabdijevanja uz pojačanu kontrolu kućanstava za racionalniju potrošnju;
  • pojačana kontrola cjevovoda koje neodgovorni pojedinci samostalno prilagođavaju svojim potrebama; -pojačana distribucija spremnika za vodu, a sve upute bit će objavljene na oglasnoj ploči svake mjesne zajednice i na web stranici Grada.

“Važno je da u ovim trenucima svi budemo solidarni i osvijestimo ozbiljnost situacije, jer samo racionalnim trošenjem možemo postići optimalan učinak”, izjavio je Stanivuković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti