18.07.2024.
HomeNovostiTK: Uhapšene tri osobe, zaplijenjena droga oružje i novac

TK: Uhapšene tri osobe, zaplijenjena droga oružje i novac

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova,  izvršili pretrese na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona (Gračanica, Doboj Istok, Gradačac, Tuzla i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: 11 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”, 9 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, 5 digitalnih vaga za precizno mjerenje, električna mašina za vakumsko pakovanje, određena količina novca (valute Euro i KM, u različitim apoenima), 1 pištolj “CZ” sa 67 komada municije, 1 gasni pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku. Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta.

U okviru navedenih aktivnosti, tri lica su lišena slobode (A.V., 1989.godine iz Gračanice, A.I., rođen 1990.godine iz Gračanice i E.M., rođen 1996.godine iz Gradačca) i isti će uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok će nakon kompletiranja predmeta protiv dva lica (K.B. iz Tuzle i M.F. iz Banovića) nadležnom Tužilaštvu biti podneseni odgovarajući izvještaji, saopštenoje iz MUP-a TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti