20.06.2024.
HomeNovostiDenis Zvizdić kao Kalimero: Učestvovao u svoj nepravdi SDA zajedno sa Bakirom...

Denis Zvizdić kao Kalimero: Učestvovao u svoj nepravdi SDA zajedno sa Bakirom i Sebijom, a sad glumi “pravednika” Naroda i pravde

Denis Zvizdić, dugogodišnji član SDA, koji je tu stranku napustio prije nekoliko mjeseci, danas je i zvaničino pristupio stranci Narod i pravda (NiP).

Zvizdić učestvuje na konferenciji za medije NiP-a, koja se održava u Sarajevu, a povodom aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini. Zvizdić se na današnjoj konferenciji obratio javnosti, prvi put u funkciji člana Naroda i pravde.

Rekao je da osnovni i ključni kriteriji političkog djelovanja trebaju biti interesi države i građana, odnosno rad za opće dobro, koji mora biti iznad stranačkih interesa. Naglasio je da je država važnija od bilo kojeg pojedinca, stranke ili grupe.

Podsjetio je da je, nakon napuštanja SDA, razmišljao na koji način da nastavi svoje političko djelovanje.

“Nakon dužeg razmišljanja odlučio sam se za Narod i pravdu. U ovoj aktuelnoj situaciji jedini ispravan način podjele stanaka nije po njihovoj ideolgiji, da li su one desno ili lijevo. Važnije od proklamovane ideolgije je odgovor na pitanje da li su politika i djelovanje stanke ispravni ili neispravni s aspekta interesa države i građana”, naglasio je.

Naveo je najvažnije principe djelovanja. Između ostalog, rekao je da ključnu ulogu mora igrati struka, obrazovani, časni i misleći moraju imati prednost u odnosu na nekompetentne, a podobne.

“Ove principe sam prepoznao u konzistentnom i hrabrom djelovanju Naroda i pravde i to je jedan od ključnih elementa da budem dio ovog uspješnog projekta. Narod i pravda je jedna od rijetkih stranaka koja je ulazila u koalicije isključivo na osnovu programskih ciljeva, a ne na raspodjeli fotelja”, zaključio je.

Prema njegovim riječima, NiP će imati uspjeha na narednim izborima jer predstavlja pravu alternativu postojećim bezidejnim vladajućim strankama.

Politička scena, naglasio je, spremna je za pravu i odgovornu alternativu koja će ispuniti svoje obećanje i koja će djelovanju u politici vratiti čast, pravdu i transparentnost.

“Sigurno će NiP biti nosilac promjena, i to iz temelja, jer to je potrebno da bismo promijenili stanje i okolnosti u BiH”, smatra Zvizdić.

Podsjetimo, pristupanjem Zvizdića Narodu i pravdi, ova stranka će postati parlamentarna na državnom niovu, s obzirom na to da Zvizdić trenutno obnaša funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti