Mali od skandala: Milanović iz Vatikana prijetio Bosancima – “neka vam jeza krene niz kralježnicu kad Hrvati okrenu glavu od Sarajeva”

0

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u službenoj posjeti Vatikanu, a jedna od tema razgovora s papom Franjom bila je i aktuelna situacija u BiH s posebnim osvrtom na sigurnosnu situaciju i izmjene izbornog zakona.

Razgovarajući kasnije s novinarima, Milanović je objasnio da je podržao zahtjev Hrvata u Bosni i Hercegovini da sam bira svog predstavnika u Predsjedništvu BiH. To, kako je Milanović objasnio novinarima, pokazuje da Hrvati još “haju” za BiH, javljaju agencije.

– Dokle god Hrvati insistiraju da im se ne oduzima pravo da izaberu svog predstavnika i okreću se prema Sarajevu i to kažu, budite sretni i neka vam jeza krene niz kralježnicu kad Hrvati okrenu glavu od Sarajeva i kažu da ih to ne zanima, poručio je Milanović.

Ponovio je da bi htio da se okupe i Vučić i Erdogan i on kako bi razgovarali o rješenju trenutne krize u BiH.

– Da sjednemo i da vidimo možemo li mi, odnosno predstavnici naroda u BiH, uz neku našu kreativnu i poštenu pomoć postići više od drugorazrednih, ali zaista drugorazrednih, ne po statusu, nego po karakteru, diplomata koji prave nered u BiH već godinama, koji ne odgovaraju nikome, poručio je Milanović.

Dodao je da iz Međugorja treba ukloniti komercijalizaciju te da bi bilo dobro da se Gospa ne ukazuje svaki dan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here