Da li je nakon mora gluposti Milanović rekao i nešto pametno: “Od razlaza BiH nema ništa, iako se to neće dopasti Dodiku, taj papir je big shit”

0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je 100. godišnjici Proštinske bune u Marčani, a nakon toga je odgovarao na pitanja okupljenih novinara, koji su ga, između ostalog, kako piše Jutarnji.hr, pitali i o navodnom “non-paperu” o prekrajanju granica među državama nastalim nakon raspada SFRJ.

– Taj Janša je prema Hrvatskoj bio, neću reći blagonaklon, ali vidjelo se da iza njega stoji neka podrška koja je kontinuirano u slovenskoj poltiici i zato me više puta iznenadio konstruktivnim stavovima, iako zna biti i enfant terrible i ono drugo… Recimo, kad je rekao da Hrvatska mora u Schengen, to je zdravorazumski, to je praktički poslovna odluka. S te strane znao je biti solidan partner, a onome tko je autor toga non-papera, rekao bih: “Prste dalje od BiH!” S tim da će se ovo, vjerojatno, dopasti ekipi u Sarajevu – ocijenio je Milanović.

– Ovo sve drugo, Kosovo, Albanija… djeluje outlandish, kao da su pisali neupućeni ljudi. Ovo oko BiH je toliko opasno da se ne smije stavljati na papir, Hrvatima su ondje prava uskraćena i ukradena, ali bilo kakvo miroljubivo razilaženje ne dolazi u obzir, taj papir je “big shit”. I da je došao iz Berlina, smijao bih se, nadam se da nije došao iz Ljubljane. Od razlaza BiH nema ništa, iako se to neće dopasti Dodiku – rekao je Milanović izražavajući uvjerenje da nema šanse da bi takav dokument došao iz Beograda ili od Vučićeve ekipe, jer to, prema njegovom mišljenju, nadilazi i maštu scenarista beogradskih krimi-serija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here