21.06.2024.
HomeNovostiMijatović pokušava osvijestiti Bošnjake: Kad se Dodik i RS zaduže na Londonskoj...

Mijatović pokušava osvijestiti Bošnjake: Kad se Dodik i RS zaduže na Londonskoj berzi, prvi put kad ne plate ratu dug će vraćati država BiH

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na svom Facebooku podijelio je zanimljiv status pod nazivom – Milorad Dodik zadužuje Republiku Srpsku za 700 miliona KM na londonskoj berzi.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Ovo je činjenica koju je potvrdio i Radovan Višković predsjednik Vlade Republike Srpske prije dva dana za medije.

Jasno je da je budžet Republike Srpske u katastrofi i da je deficit u istom u galopu, te da je vlast primorana  na ovaj potez.

Miliradu Dodiku je jasno da će zbog pokitičkih stavova biti vrlo upitan novi aranžman sa MMF-om i ne želi da rizikuje da ostane bez para za finansiranje svoje glasačke mašinerije, budžetakih korisnika i penzionera.

Naravno ovo uopšte ne interesuje nikog iz Sarajeva kao da se radi o drugoj državi. Međutim šta ako se desi da Republika Srpska proda ove obveznice na Londonskoj berzi i kada dođu na dospijeće ne izvrši uplatu, ko će to platiti?

E pa veliki Bosanci koji ne reagujete na ovakve stvari jer se to događa tamo negdje u nekoj Republici Srpskoj, postat ćete svjesni svega kad se jedno jutro probudite sa blokiranim državnim računima zbog neplaćene rate Milorada Dodika.

Možda tada shvatite da je i ovo Bosna i Hercegovina, možda vam upravo Dodik sa ostavljenim dugovima to dokaže, jer jedini pravni subjekat u međunarodnom pravnom prometu je država Bosna i Hercegovina.

Imamo li mi u ovoj zemlji državno Ministarstvo finansija, Fiskalni Savjet, Centralnu banku, pitam samo da znam?

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti