20.06.2024.
HomeNovostiDa l' mu smeta, il' uživa: Vučić objavio snimak na kome mu...

Da l’ mu smeta, il’ uživa: Vučić objavio snimak na kome mu Dačićevci pjevaju – “Vučiću pe*eru!” (VIDEO)

Ovogodišnja predizborna trvenja na relaciji SNS – SPS zahuktavaju se planiranim odlaskom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Surdulicu, opštinu u kojoj je SPS godinama najjači i u kojoj “glavnu riječ” ima ministar Novica Tončev. To je samo nastavak sukoba i teških riječi između dugogodišnjih koalicionih partnera, koje je ovog puta “zakuhao” ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Sukob između naprednjaka i socijalista ovog puta je počeo izjavom predsjednika SNS-a i ministra odbrane Miloša Vučevića da u ovoj kampanji postoje samo dvije opcije – Aleksandar Vučić i Dragan Đilas i da je sve ostalo šarena laža i suštinski ne postoji.

 „Imatе dva politička izbora. Imatе dva politička puta. Imatе dvijе politikе. Na nеki način imatе i dvijе Srbijе. Imatе ovu pravu, narodnu Srbiju, Srbiju koja nеćе da stanе. Srbija koja idе naprijеd. Srbija koja sе bori za svе njеnе građanе. Imatе Srbiju zakatančеnih fabrika, izgubljеnih radnih mjеsta, bеz putеva, auto-putеva, bеz lijеkova, bеz pomoći porodicama kojima jе pomoć potrеbna. Srbija koja sе stidi sama sеbе. Srbija koja nе smijе da pobjеđujе, nеgo mora uvijеk biti tamo gdjе su poražеni“, poručio jе Vučеvić na prеdizbornom skupu listе „Alеksandar Vučić – Srbija nе smijе da stanе“ u Sportskoj hali u Užicu.

„Cilj SNS je da nam uzmu dio birača“

Samim tim, izbrisao je postojanje SPS-a i Ivice Dačića, na šta je reagovao ministar i potpredsjednik SPS-a Novica Tončev.

On je povodom Vučevićeve izjave rekao sljedeće:

„Ne može nama Đilas da bude gazda kad je naša stranka jača od njegove. Mi imamo svoju politiku, plan i program i za Srbiju je najbolje da Dačić bude premijer, a Vučić predsjednik. Cilj SNS-a je da nam uzmu dio glasača i smanje pregovarački kapacitet za formiranje vlade. To je nekorektno ponašanje, ali izbori su utakmica, pa šta da radimo“, rekao je Tončev.

„Sada ću ići u Jagodinu na skup, ići ću i u Surdulicu, boriću se za svaki glas, jer sam vidio šta su uradili posljednji put u Surdulici i na nekim drugim mjestima. Više nikome neću da prepuštam glasove na bilo koji način“, kazao je nedavno predsjednik Srbije, a zatim socijalistima poželio sve najbolje i zahvalio im se na “korektnoj saradnji”.

„Ako ne žele, nikakav problem“

Odmah se oglasio lider socijalista Ivica Dačić i uzvratio istom mjerom – porukom u stilu “ako nećete, ne morate”.

 „Mislim da je nama cilj da imamo zajedno više od 50 odsto glasova. SPS je od 2012. godine imao rezultat koji je uvijek bio veći od 10 odsto i svaki rezultat ispod toga bi za nas bio neuspjeh. Ali, da kažem i ovo, ne znači da SPS mora da bude u vlasti. Odluka je na Srpskoj naprednoj stranci. Mi hoćemo, ako oni ne žele, nikakav problem nije. Ima drugih partija sa kojima će razgovarati o tome, ali pouzdanijeg partnera od nas nema, čak ni na njihovoj listi“, rekao je Dačić.

U međuvremenu se pojavio snimak iz Blaca, na kojem jedan socijalista pjeva „Vučiću, pede*u“, što je na svom Instagram nalogu objavio i Vučić uz poruku:

„Toliko o inventivnim programima i planovima za budućnost Srbije. I zato, Srbija ne smije da stane“.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti