30.04.2024.
HomeNovostiDODIK PONIŽEN U IZRAELU: Uspio dobaciti tek do desničarskog ministra Liebermana

DODIK PONIŽEN U IZRAELU: Uspio dobaciti tek do desničarskog ministra Liebermana

Sa dragim prijateljom izraelskim ministrom finansija Avdigorom Liebermanom razgovarao sam o bilateralnim odnosima i načinima kako da ojačamo saradnju Srpske i Izraela naročito u oblasti ekonomije, piše na Dodikovom Twitter profilu.

Dodik je naveo da su na sastanku razmijenili mišljenja o svim aktuelnim političkim pitanjima na Balkanu i svjetskoj sceni.

Dodik je prethodno danas u Jerusalimu posjetio Memorijalni centar “Jad Vašem” i posjetio grob Arija Livnea, koji je bio predsjednik Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci i dugogodišnji specijalni predstavnik i šef Privrednog predstavništva Republike Srpske u Izraelu.

Član Predsjedništva BiH, koji se nalazi u trodnevnoj posjeti Izraelu, sutra će se sastati sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim, čime će se završiti njegova poluprivatna posjeta Izraelu.

Kao član Predsjedništva BiH, Dodik se u Izraelu trebao sastati s predsjednikom te države, eventualno s premijerom ili bar ministrom vanjskih poslova. No, Dodik je uspio “dobaciti” tek do desničarskog ministra Avdigora Liebermana, koji o svom susretu s Dodikom čak nije objavio ni protokolarnu informaciju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti