21.07.2024.
HomeNovostiMersudin Ahmetović završio igračku karijeru

Mersudin Ahmetović završio igračku karijeru

Mersudin Ahmetović odlučio je sa završetkom prethodne sezone da stavi tačku na svoju izuzetno uspješnu profesionalnu karijeru.

Ahmetović je odigrao preko 600 utakmica, od čega je više od 400 zvaničnih i postigao više od 100 pogodaka, piše Sport1.

“Došlo je vrijeme da kažem zbogom profesionalnoj karijeri. Već ranije sam odlučio da će prethodna sezona biti i posljednja u mojoj karijeri. Pokušavam da se naviknem na sve novo što mi se dešava, bit će ovo velika promjena za mene, ali mislim da ću uspjeti da se naviknem na nove obaveze.”, tvrdi sad već bivši napadač.

O planovima za naredni period nije hrio da govori u ovom momentu.

“Još uvijek je rano govoriti o tome. Još se, kako sam rekao, privikavam na slobodno ljeto i trenutno uživam sa porodicom. Poznato je da sam već davno počeo sa školovanjem i završio licence i siguran sam da ću ostati u fudbalu. U kojem klubu i kojoj funkciji ostaje da se vidi u narednom periodu”, rekao je kratko za Sport1 Ahmetović.

Najdublji trag u našoj državi je ostavio na Koševu, gdje je odigrao 188 zvaničnih utakmica, u kojim je postigao 63 pogotka. Sa Bordo timom je osvojio dva prvenstva i dva trofeja namijenjena osvajaču Kupa BiH.

U BiH je nastupao i za Slobodu te Igman u kojem je i okončao karijeru. Dubok trag je ostavio i u Rusiji u kojoj je proveo sedam godina, a nastupao je i u Kazahstanu.

Bordo tim se objavom na društvenim mrežama zahvalio bivšem igraču i kapitenu na velikoj borbi i doprinusu koji je dao za tim sa Koševa.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti