20.06.2024.
HomeNovostiHelez saslušan u Tužilaštvu BiH

Helez saslušan u Tužilaštvu BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez saslušan je danas pred tužiocem iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH u vezi sa njegovom izjavom o navodnom postojanju vojnih kampova i paravojnih formacija na teritoriji Republike Srpske.

“Svjedok Helez iznio je svoja saznanja, koja će biti predmetom dalje provjere nadležnih agencija, te će nakon izvršenih aktivnosti, javnost biti informisana”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

O Helezovim izjavama danas bi trebalo da raspravlja Predsjedništvo BiH. Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić ranije je kazao da će od nadležnih organa biti zatražena zvanična informacija o tome.

Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) Bosne i Hercegovine proteklog vikenda je saopštila da nema informacije o postojanju vojnih kampova i paravojnih formacija u BiH.

Iz OSA-a su naveli da su o tome proslijedili informaciju predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto.

Podsjetimo, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez izjavio je kako na području Rogatice i planine Maglić u istočnoj Bosni postoje vojni kampovi za obuku za koje tvrdi da posjeduje i fotografije. Helez je navode o vojnim kampovima u Republici Srpskoj prvo iznio gostujući na televiziji N1 u srijedu navečer, 22. novembra, navodeći da se radi “o nekim mladim ljudima i nekim ljudima iz Rusije”, ne želeći da kaže od koga je dobio te informacije.

Tužilaštvo BiH je zbog njegove izjave o postojanju vojnih kampova formiralo predmet u Odsjeku za terorizam.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti