NSBiH potvrdio da je Slobodi odobrena licenca za Premijer ligu

0

Nogometni savez BiH objavio je informaciju sa nastavka sjednice Prvostepene komisije za licenciranje.

Saopštenje se odnosi isključivo na status FK SLobode, koja je dobila licencu za učešće u m:tel Premijer ligi BiH naredne sezone, ali ne i za Evropu:

“Dana 04.05.2022. godine u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu je održan nastavak sjednice Prvostepene komisije za licenciranje klubova na kojoj je izvršen uvid u dodatnu dokumentaciju koju je FK Sloboda Tuzla dostavila u okviru postupka za izdavanje licenci i učešća u takmičenjima Premijer lige BiH i UEFA za sezonu 2022/2023.

Nakon sveobuhvatne analize dostavljene dokumentacije i izvještaja finansijskog eksperta za licenciranje NS/FS BiH, Prvostepena komisija za licenciranje klubova je utvrdila da su ispunjene sve obaveze prema kriterijima Pravilnika o licenciranju klubova za domaće takmičenje, te je donijela odluku kojom se FK Sloboda Tuzla izdaje licenca za Premijer ligu BiH u sezoni 2022/23.

Zbog neispunjavanja dijela obaveza iz kriterija Pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH za učešće u UEFA klupskim takmičenjima, FK Sloboda Tuzla se odbija izdavanja licence za sezonu 2022/23”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here