19.04.2024.
HomeSportNSBiH potvrdio da je Slobodi odobrena licenca za Premijer ligu

NSBiH potvrdio da je Slobodi odobrena licenca za Premijer ligu

Nogometni savez BiH objavio je informaciju sa nastavka sjednice Prvostepene komisije za licenciranje.

Saopštenje se odnosi isključivo na status FK SLobode, koja je dobila licencu za učešće u m:tel Premijer ligi BiH naredne sezone, ali ne i za Evropu:

“Dana 04.05.2022. godine u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu je održan nastavak sjednice Prvostepene komisije za licenciranje klubova na kojoj je izvršen uvid u dodatnu dokumentaciju koju je FK Sloboda Tuzla dostavila u okviru postupka za izdavanje licenci i učešća u takmičenjima Premijer lige BiH i UEFA za sezonu 2022/2023.

Nakon sveobuhvatne analize dostavljene dokumentacije i izvještaja finansijskog eksperta za licenciranje NS/FS BiH, Prvostepena komisija za licenciranje klubova je utvrdila da su ispunjene sve obaveze prema kriterijima Pravilnika o licenciranju klubova za domaće takmičenje, te je donijela odluku kojom se FK Sloboda Tuzla izdaje licenca za Premijer ligu BiH u sezoni 2022/23.

Zbog neispunjavanja dijela obaveza iz kriterija Pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH za učešće u UEFA klupskim takmičenjima, FK Sloboda Tuzla se odbija izdavanja licence za sezonu 2022/23”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti