03.05.2024.
HomeNovostiPredsjednik i zamjenica predsjednika Skupštine TK podnijeli ostavke

Predsjednik i zamjenica predsjednika Skupštine TK podnijeli ostavke

Sa 18 glasova za zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona prije nekoliko trenutaka usvojili su dnevni red  nakon čega su predsjednik Skupštine Slađan Ilić i zamjenica Vedrana Petrović podnijeli ostavke. Nakon toga zatražena je pauza od pola sata.

Sa pola sata zakašnjenjenja počela je sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, no nakon prijedloga dnevnog reda od strane SDA-ovog zastupnika Midhata Čauševića, ostatak vremena zastupnici provode u pauzama. Najprije je pauzu tražio predsjednik Kluba PDA Senad Alić, a nakon njega i Dževad Hadžić, predsjednik Kluba SDP. Vrijeme zastupnici provode u hodnicima na konsultacijama.

Na dnevnom redu hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona među ostalim je: prijedlog Odluke o smjeni predsjednika Skupštine Slađana Ilića, potpredsjednice Vedrane Petrović, prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i zamjenika, prijedlog Odluke o smjeni Vlade i davanju ovlaštenja sekretarima ministarstava.

Prema informacijama kojima u ovim trenucima raspolažemo za smjenu aktuelne Vlade TK glasat će zastupnici SDA, DF, SD, Stranke za BiH, što je ukupno 16 ruku, dok će im se pridružiti i nekolicina zastupnika stranaka koje trenutno čine poziciju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti